2018 loopt op zijn einde en ook wij sluiten helaas onze webshop. Ons online verhaal eindigt hier. We willen graag iedereen bedanken voor de steun en het vertrouwen!×

Over ons

RESPECT VOOR HET DIER

Wij werken samen met lokale boeren, boeren met passie voor hun dieren en de natuur. Ze kiezen voor een diervriendelijke aanpak.

De runderen zijn gras gevoederd en leven het grootste gedeelte van het jaar buiten. Ze krijgen geen preventieve antibiotica, enkel wanneer het nodig is. ’s Winters vertoeven ze in open loopstallen op vers stro. Ze krijgen het beste voer van eigen bodem en tijd om te groeien zonder stimulerende middelen.

Onze varkenshouders, erkennen niet alleen het natuurlijke gedrag van de varkens, ze houden de dieren gezond met een aangepast dieet (tarwe, gerst, mais en soja gemengd met olijfolie), frisse buitenlucht , genoeg leefruimte en zo weinig mogelijk medische ingrepen. Ook onze varkens krijgen geen preventieve antibiotica en stimulerende middelen.

Er wordt samen gewerkt met kleine, lokale slachthuizen. Op deze manier wordt de transporttijd ingekort en het stressniveau voor de dieren verlaagd. Er wordt enkel verdoofd geslacht.

LIEFDE VOOR HET VAK

Michel Van de Steen - slager

Ik kom uit een familie van slagers, zowel aan moeders als vaders kant, als de grootouders. Het vakwerk is van generatie op generatie doorgegeven. Vandaar mijn liefde voor het vak. Voor mij gaat het om de pure, authentieke smaak van vlees.

Er is een stuk traditie en ambacht verloren gegaan door de manier waarop we consumeren vandaag. Het vlees moet mooi van kleur zijn, niet te duur, voorverpakt en alles moet snel gaan.

Ik heb besloten hier niet meer aan mee te doen en terug te keren naar het ambachtelijke systeem van vroeger. Zo natuurlijk mogelijk vlees dat ongeveer 2 weken gerijpt wordt alvorens te verwerken.

Ik ga bij de boer en kies zelf mijn dier. Dit is iets wat mijn vader me leerde toen ik nog heel jong was. Vertrouwen op je intuïtie, kijken naar de bouw van de koe, de stevigheid maar ook het karakter spelen een rol. Dit alles heeft een invloed op de structuur en smaak van het vlees.

Als slager is het niet eenvoudig om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Ik denk dat ik hier een goede manier gevonden heb door eigenlijk terug naar de basis te gaan. Samen met familie of vrienden een koe/varken kopen en maar pas slachten als alle delen verkocht zijn.

NATUURLIJK VLEES

Natuurlijk vlees is afkomstig van dieren die zoveel mogelijk buiten lopen en met respect behandeld worden. De dieren krijgen geen preventieve antibiotica of stimulerende middelen.

Om lekker en mals vlees op je bord te krijgen moet je ook voor een gezonde voeding zorgen.

De runderen worden gras gevoederd en krijgen in de winter voer van eigen bodem; de varkens krijgen een speciaal dieet, samengesteld uit tarwe, gerst, mais en soja gemengd met olijfolie.

Eet liever wat minder vlees en kies voor kwaliteitsvlees van lokale boeren.

Doordat het bijna rechtstreeks van de boer aan huis geleverd wordt blijft het vlees lekker vers en smaakvol.

Bestel je pakket

Abonneer op nieuwsbrief